Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κλείνει καταστήματα η Sprider!

Στον εξορθολογισμό του δικτύου της με το κλείσιμο καταστημάτων εντός του 2011 προχωρά ο όμιλος Χατζηιωάννου με την αλυσίδα Sprider Store, η οποία έχει... δραστηριότητα αυτή τη στιγμή σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία...



...Ο όμιλος θα κλείσει στο αμέσως προσεχές διάστημα τρία καταστήματα και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο στο εμπορικό κέντρο West Plaza, στη Κομοτηνή και τον Προμαχώνα.

Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του εξετάζει αναλυτικά τις επιδόσεις όλων των καταστημάτων του ομίλου και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει όσα -λίγα όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Χατζηιωάννου- είναι αρνητικά.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαναδιαπραγματεύσεις ενοικίων για τον όμιλο και στις περιπτώσεις όπου το μίσθωμα θα κρίνεται υψηλό ο όμιλος δεν θα διστάσει να προχωρήσει στο κλείσιμο των εν λόγω καταστημάτων στα πρότυπα της πολιτικής που ακολούθησε και πέρσι.

Για την αγορά της Ρουμανίας ο κ. Χατζηιωάννου επισήμανε ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα σε σχέση με την Ελλάδα, λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας και της μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Τέλος σημειώνεται ότι η γ.σ. ενέκρινε την έκδοση ομολογιακού δανείου €26,2 εκατ.